Cveće za Vasu Stajića

„Najveći nedostatak Vojvodine osećam u tome što su pale u zaborav slobodarske njene tradicije.“

Vasa Stajić

Predstavnici Vojvođanskog kulturnog kluba “Vasa Stajić”, danas su u 10:45 časova – u znak poštovanja humanističkih ideja Vasa Stajića i svega onoga što je on učinio za Vojvodinu i Vojvođane – položili cveće na njegov spomenik u ulici Žarka Zrenjanina, u Novom Sadu.

Svake godine od 2013. godine se, 10. februara, na godišnjicu rođenja i smrti Vase Stajića, okupe poštovaoci Stajićevog života, dela i njegove svojstvene borbe za dostojanstven položaj Vojvodine i Vojvođana.

Naš nedavno preminuli saborac i prijatelj Đorđe Subotić, inicijator ove akcije i jedan od osnivača Vojvođanskog kulturnog kluba “Vasa Stajić“, pozvao je 2013. godine predstavnike udruženja građana, delegacija političkih partija, grada Novog Sada i AP Vojvodine, i sve druge poštovaoce imena i dela Vase Stajića da nastave da se bore za dostojanstven položaj Vojvodine i za vrednosti koje su imanentne Vojvodini kao samosvojnoj evropskoj regiji… Upravo onako nesebično i dosledno kako je to činio celog svog plodnog života sam Vasa Stajić.

Više o životu i radu Vase Stajića možete čitati u tekstu prof. dr Duška Radosavljevića “Cveće za Vasu Stajića”.

https://vasastajic.org/cvece-za-vasu-stajica/