VKK “Vasa Stajić”: Srbija ulazi u novu, veoma opasnu fazu mržnje i nasilja

Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić” upozorava javnost da su fašistički napad na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na režimskoj televiziji “Pink” i državno nasilje na građanskim protestima – siguran znak da Srbija ulazi u sledeću, veoma rizičnu fazu mržnje i nasilja, u period opasnog življenja.

Nema nikakve sumnje da iza istupa naprednjačkog klovna, kriminalca i paramilitarca Dragoslava Bokana stoji režim Aleksandra Vučića, kao što je sasvim jasno da su i surovi batinaši iz Šapca i drugih mesta u njegovoj funkciji, spremni na sve.

Još pre deset godina, po dolasku ekstremnih nacionalista i ratnih huškača na vlast, bilo je samo pitanje vremena kada će Srbija postati nazadno, autokratsko, necivilizovano, mrzilačko društvo koje na svaki način ponižava svoje građane, što ono danas jeste.

Jasno je da će naprednjačka vlast svoje privilegije i svoje enormno, nezakonito stečeno bogatstvo, braniti na sve moguće načine, i da neće prezati ni od toga da ponovo izazove međunacionalne sukobe ukoliko to bude potrebno.

Građani Vojvodine moraju na sledećim izborima da pošalju jasnu poruku da ne pristaju na vlast koja ljude diskriminiše na nacionalnoj, političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Građani Vojvodine toj vlasti i njenim vojvođanskim slugama moraju dati crveni karton.

Novi Sad, 30. novembar 2021.

Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić”