VKK “Vasa Stajić”: Vojvodina je deo Evrope

Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić” čestita građanima Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom, ističući da je 9. maj veoma važan za onaj, veći deo autonomne Vojvodine koji se diči antifašističkom tradicijom i koji je, i pored svih političkih mena u proteklim decenijama, uspeo da opstane i ostane deo Evrope.

VKK “Vasa Stajić” žali zbog toga što su u celoj zemlji, pa i u Vojvodini, veoma retke političke stranke i organizacije koje baštine antifašizam i suštinski se zalažu za evropski put ove zemlje, koji svakako uključuje i decentralizaciju i veći stepen vojvođanske autonomije. Na žalost, i te retke stranke i organizacije u pojedinim slučajevima diskredituju ideje za koje se formalno zalažu zbog otvorene saradnje sa anticivilizacijskim i nacionalističkim režimom Aleksandra Vučića.

Danas je, na Dan Evrope, održan sastanak proširenog upravnog odbora VKK “Vasa Stajić”, na kojem su analizirani strateški i operativni planovi ove organizacije, i dogovoreni naredni koraci o kojima će javnost biti naknadno upoznata.

U ime VKK “Vasa Stajić”,
dr Miroslav Ilić, predsednik