Vojvođanske nevladine organizacije: Napad na Daška Milinovića je napad na sve razumne ljude koji imaju kritičko mišljenje

Saopštenje za javnost

Vojvođanske nevladine organizacije zahtevaju od nadležnih državnih organa da pod hitno pronađu, uhapse i kazne zlikovce koji su šipkama i suzavcem jutros surovo nasrnuli na popularnog radijskog voditelja Daška Milinovića.

Ukoliko se počinioci ne pronađu, s obzirom da je Milinović napadnut u delu grada gde sigurno postoje bezbednosne kamere i s obzirom da ih Milinović zasigurno može lako identifikovati, živećemo u uverenju da iza napada na njega stoji naprednjačka vlast.

Milinović je, naime, jedan od retkih novinara u Novom Sadu koji jasno i glasno kritikuju režim Srpske napredne i na republičkom, i na pokrajinskom, i na gradskom nivou.

Smatramo da je napad na Milinovića napad na sve razumne ljude koji imaju kritičko mišljenje.

Milinović je čovek i koji promoviše antifašističke ideje, pa je logično napadače tražiti među pripadnicima desnih ekstremističkih organizacija, koje su pod strogom kontrolom Srpske napredne stranke.

Vojvođanske nevladine organizacije pružaju punu podršku Milinoviću, a o ovom događaju će obavestiti i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i medijskih sloboda.

Novi Sad, 16. april 2021.

VKK “Vasa Stajić”
Novi optimizam
Zelena mreža Vojvodine
Grupa za konceptualnu politiku
Savez antifašista Vojvodine
Vojvođanska politikološka asocijacija
Centar za interkulturnu komunikaciju
Građanska akcija Pančevo