Vojvodina nema za koga da glasa

Na bilbordima po Novom Sadu vidim da grupacija pod nazivom „Vojvođanski front“ izlazi na izbore 21. juna 2020. i da se predstavlja pod sloganom „Vojvodina se ujedinila“.

Piše: Miroslav Ilić

Iako to zlokobno podseća na (neko) ponovno „prisajedinjenje“ Vojvodine od 15. novembra 2018. godine, kada je navrat-nanos dovedena bulumenta autobusima da (prvi put) turistički vidi Novi Sad i prisustvuje otvaranju „muzeja prisajedinjenja“ – bez ijednog muzejskog eksponata, ova nova „ujedinjena“ Vojvodina je tad ćutala. Ćutala je i kad je podignut spomenik kralju Petru Karađorđeviću na „Ribljoj pijaci“ (kod koga još čekamo unuka da poseti dedu), zbog kanalizacione, a bogami sada vidimo i strateške koalicije.

Ako se ujedinjenjem u laži i ćutanju smatra grupacija fantomskih organizacija koje je smoreno rukovodstvo LSV skupilo, prethodno eliminišući jedinu respektabilnu Vojvodinu, koja od Miloševića do danas nije pristala na pogubni trodecenijski politički sistem, onda je stvar u redu.

Međutim, postojala je i još će postojati Vojvodina koja misli svojom glavom, a u kojoj je svaki salaš i svaka varoš jedan novi svet. Sjedinjen samo sa nebom. E, ta Vojvodina, „neujedinjena“ i taj Novi Sad – neće izaći na izbore.

To vidimo na društvenim mrežama. Momci koji su postali poznati po električnim testerama („PUF“ – Pokret ujedinjenih fantoma iz Zrenjanina) prilikom (konačno pravog) upada u zgradu RTS snimili su spot i to u jednm vojvođanskom (slutim banatskom) svinjcu i jasno poručili: BOJKOT.

I za svako slovo a posebno za „T“ („Terajte se“) pogodili u oko vlast i „ujedinjenu“ Vojvodinu. Za dva dana taj je spot imao 186.000 pregleda! Ubistvenije od svih bilborda koji emituju laž.

Zrenjanin koji nema vodu, Televizija (RTV) koja ima zgradu ali nema tehniku, „Dnevnik“ koji nema ništa, Novi Sad u raljama perača para, „Naftagas“ u rukama Rusa, isisana nafta, oranice prodate pravim fantomima, omalovažena Skupština, odbeglo stanovništvo, Orbanove mape, hrvatske sinekure, nekultura u gradu kulture, zatrovane reke, kriminalna seča Fruške gore, nestajanje na svakom koraku.

To je slika „ujedinjene“ Vojvodine. Ispod Jašine „srpske košulje“ samo je skelet mrtvaca.

Vojvodina nema za koga da glasa.

Hiljade nesreća i samo jedna nada. Da će se 21. juna 2020. završiti jedna sramotna obmana glavnog komedijanta i „rodoljupca“ koji nas prodaje trideset godina.

Autor je predsednik Vojvođanskog kulturnog kluba „Vasa Stajić“