Cveće za Vasu Stajića

“Imajte više hrabrosti da kulturnu misao suprotstavite antikulturnoj i da joj pomognete do pobede. Naročito ne kukajte i nevajkajte se, nego se borite, svesni da su sve nedaće Vojvodine nostra nosterima culpa (naša krivica)”

Predstavnici Vojvođanskog kulturnog kluba “Vasa Stajić”, Saveza antifašista Vojvodine, Vojvođanske politikološke asocijacije, gradskog odbora Zajedno i drugih udruženja građana danas su u 10:00 časova – u znak poštovanja humanističkih ideja Vasa Stajića i svega onoga što je on učinio za Vojvodinu i Vojvođane – položili cveće na njegov grob na Uspenskom groblju u Novom Sadu.

Svake godine od 2013. godine se, 10. februara, na godišnjicu rođenja i smrti Vase Stajića, okupe poštovaoci Stajićevog života, dela i njegove svojstvene borbe za dostojanstven položaj Vojvodine i Vojvođana.

Naš preminuli saborac i prijatelj Đorđe Subotić, inicijator ove akcije, pozvao je 2013. godine predstavnike udruženja građana, delegacija političkih partija, grada Novog Sada i AP Vojvodine, i sve druge poštovaoce imena i dela Vase Stajića da nastave da se bore za dostojanstven položaj Vojvodine i za vrednosti koje su imanentne Vojvodini kao samosvojnoj evropskoj regiji… Upravo onako nesebično i dosledno kako je to činio celog svog plodnog života sam Vasa Stajić.