Predsednik Hrvatske Zoran Milanović zahvalio se na podršci VKK “Vasa Stajić”

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović zahvalio se Vojvođanskom kulturnom klubu “Vasa Stajić” na pismu podrške koje je ova organizacija uputila građanima Hrvatske povodom zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju i njen glavni grad

“Najiskrenije zahvaljujem Vojvođanskom kulturnom klubu ‘Vasa Stajić’ i Vama osobno na upućenim izrazima potpore i solidarnosti povodom snažnog potresa koji je pogodio Republiku Hrvatsku u ovim teškim vremenima kada se u Republici Hrvatskoj, kao i u cijelom svijetu, borimo suzbijanje pandemije COVID-19 virusa”, naveo je predsednik Milanović u pismu naslovljenom na predsednika VKK “Vasa Stajić” dr Miroslava Ilića.

Predsednik Milanović je u pismu zahvalnosti istakao i da veruje kako ćemo se “svi zajedno uspješno izboriti i zaustaviti širenje virusa”.

“Želim svako dobro Vama i svim članovima Vojvođanskog kulturnog kluba ‘Vasa Stajić'”, na kraju pisma navodi predsednik Milanović.

Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić” uputio je pre sedam dana pismo predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem je iskazao “snažnu poruku podrške i solidarnosti” sa građanima Hrvatske povodom zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju i njen glavni grad.

“Budite sigurni da Vojvođanke i Vojvođani u ovim teškim vremenima misle na građane Hrvatske, i da se nadaju da ćemo uskoro ponovo živeti u normalnim okolnostima i dalje razvijati dugovečno prijateljstvo koje postoji između naše pokrajine, njenih građana i – Hrvatske”, navodi se u pismu Milanoviću koje potpisuje predsednik ove organizacije dr Miroslav Ilić.

VKK “Vasa Stajić” podsetio je u pismu Milanovića na to da su “život i delo velikog borca za prava Vojvodine i antifašiste Vase Stajića višestruko vezani za Hrvatsku i za Zagreb”.

“Vasa Stajić predstavlja snažnu sponu između Vojvodine i Hrvatske, između Novog Sada i Zagreba”, navodi se u pismu.

VKK “Vasa Stajić” predstavlja mrežu eksperata iz raznih oblasti sa teritorije AP Vojvodine.

Leave a Reply