Vojvođanske NVO pozivaju na protest protiv represije nad aktivistima OSA-e

Vojvođanske nevladine organizacije pozivaju građanke i građane da se priključe protestu protiv političke represije nad aktivistima Omladinske studentske akcije, koji će se održati u Novom Sadu, u sredu 9. marta, ispred prostorija Srpske napredne stranke u Ilije Ognjanovića 7, sa početkom u 17.30 h.

Ovaj skup su inicirali organizacije i pojedinci iz Novog Sada, okupljeni oko fronta koji se bori protiv skarednog Generalnog urbanističkog plana, koji želi da uzme dušu i telo našem gradu.

Zbog toga što su se oštro suprotstavili štetočinskom GUP-u, i izveli politički performans na javnoj sednici gradske Komisije za planove i propise, želeći da skrenu pažnju javnosti na razaranje Novog Sada – aktivisti OSA-e Brajan Brković, Srđan Đurić i Mladen Cvijetić danas su uhapšeni i ceo dan saslušavani u gradskom MUP-u i opštinskom tužilaštvu.

Ovi aktivisti dugo se već nalaze na meti grozomorne kampanje iza koje stoji Srpska napredna stranka, njeni sateliti, nasilnici i mediji.

Okupimo se da pokažemo solidarnost sa našim mladim sugrađanima koji se, na njima svojstven, mladalački način, bore protiv terorizma vlasti, enormne korupcije i kriminalaca, uništavanja institucija, gaženja zakona i ustava, izborne krađe i brojnih drugih devijacija naprednjačkog režima.

Novi Sad, 8. mart 2022.

VKK Vasa Stajić
Vojvođanska politikološka asocijacija
Savez antifašista Vojvodine
Most solidarnosti
Centar za interkulturnu komunikaciju
Građanska akcija Pančevo
Zelena mreža Vojvodine