Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić”: Pridruživanje inicijativi javnih ličnosti ProGlas

Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić” se pridružuje inicijativi javnih ličnosti ProGlas, te poziva i vojvođansku javnost i građane Vojvodine da izađu na izbore raspisane za 17. decembar.

VKKVS ukazuje na činjenicu da će Pokrajinski izbori biti tek raspisani i da će biti potrebno prikupiti nove potpise za ove važne izbore.

Tokom poslednjih 10 godina, a za vreme vladavine SNS, Vojvodina je nastavila nazadovanje u političkom, ekonomskom a naročito demografskom smislu. Vojvodina, nekada najrazvijeniji deo bivše SFRJ, postala je regija iz koje se beži, što u inostranstvo, ili “sokolom” na rad u Beograd. Vojvodina je za proteklih 10 godina izgubila 600.000 stanovnika, dok je njena višenacionalna struktura uništena, svodeći se na staračka domaćinstva.

Poslednji je čas da se građani Vojvodine suprotstave ovakvom strukturalnom i demografskom “genocidu” Vojvodine.

VKKVS zna da je satiranje Vojvodine i svega identitetskog prvo počelo ubistvom njene autonomije. Zato pozivamo građane da svojim izlaskom na birališta podrže one stranke i koalicije koje u svojim programima sadrže restituciju autonomnih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Saopštenje VKKVS podržali su i organizacije Savez antifašista Vojvodine i Vojvođanska politikološa asocijacija.

ProGlas možete potpisati na sledećoj web adresi: https://www.proglas.co.rs/